8.5.10

η κρίση στην Ελλάδα με τα μάτια των ξένων

Σκίτσο των Geser&Lenz (Franffurter Allgemeine, Γερμανία, 29.04.2010 - το βρήκα εδώ). Είναι το πλέον προκλητικό σκίτσο των ημερών, μετά το εξώφυλλο του Focus... Αυτό το σκίτσο λοιπόν συνόδευε το κύριο άρθρο της γερμανικής εφημερίδας την 29η Απριλίου 2010 και είχε τίτλο: "Τα καλά νέα: η χρεωκοπία της Ελλάδος απετράπη".
Λέει ένας Γερμανός τουρίστας σε μια φίλη του μπροστά στον (υπό ...τουρκική κατοχή) Παρθενώνα:
-Χαίρομαι πολύ, Gertrud, που οι Τούρκοι έσωσαν την Ελλάδα..

Σκίτσο του Steve Bell (The Guardian, Μ. Βρετανία, 13.02.2010). Παλιό, αλλά καλό! Στο βάθος φαίνεται ο Ιρλανδός πρωθυπουργός (το πρώτο θύμα), ενώ για τον κύριο στο πρώτο πλάνο δε χρειάζονται συστάσεις...


Σκίτσο του Peter Brookes (The Times, Μ. Βρετανία, 12.02.2010). Ο εξαιρετικός γελοιογράφος συνδυάζει την κρίση με την ταινία-μιούζικαλ Grease (κάνοντας λογοπαίγνιο με το Greece) και βάζει στη θέση των ηθοποιών το ζεύγος Σαρκοζί-Μέρκελ.



Σκίτσο του Hermann (Tribune de Genève, Ελβετία, 06.05.2010). Τιτλοφορείται "Διαδηλώσεις στην Ελλάδα".
Διάλογος μεταξύ δύο αστυνομικών, ενώ κοιτάζουν προσεκτικά μια Μολότοφ:
- Κοκτέιλ Μολότοφ από αγνό παρθένο ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης!
-...Συνεχίζουν να ζουν πάνω από τις δυνατότητές τους!


Σκίτσο του Oliver (Der Standard, Αυστρία, 06.05.2010). Η Σκύλλα και η Χάρυβδη (ενν. από τη μια η κρίση, από την άλλη οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας).


Σκίτσο του Schrank (Sunday Business Post, Ιρλανδία, 07.05.2010)


Σκίτσο του Mix & Remix (L'Hebdo, Ελβετία, 06.05.2010). Τιτλοφορείται "Οικονομική κρίση: η Γαλλία θα βοηθήσει την Ελλάδα".

- Πόσα θέλεις; (λέει η μεγάλη τρύπα στην μικρή)



Σκίτσο του Chappatte (Le Temps, Ελβετία, 24.04.2010). Τιτλοφορείται "Καταστροφή για την Ευρώπη". Μετά το ισλανδικό ηφαίστειο...

Περισσότερα σκίτσα ξένων γελοιογράφων για την ελληνική (κι ευρωπαϊκή) οικονομική κρίση, θα βρείτε στο εξαιρετικό ιστολόγιο του Τσαλαπετεινού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: